Grajski pobeg

V torek, 14. junija, smo zmagovalci občinskega razpisa o kulturi odšli na grad Prem in se tam udeležili prevzema nagrade. Zmagali smo s filmčkom Kultura je in kulture ni v režiji in pod mentorstvom učiteljice Damjane Benigar Kaluža. Poleg nje je bila z nami tudi knjižničarka naše šole Gabrijela Boškin Blokar.

Ko smo prispeli na grad, smo se razdelili v dve skupini in počakali na vodiča. V prvi skupini sem bila jaz, Lana, Jaka in Aljaž, v drugi skupini pa Mark, Majda, Nina in Karin. Vodič nam je razdelil tablice z namigi in vprašanji in mi smo hiteli z reševanjem. Nekatera vprašanja so nam delala težave, a nismo obupali. Najbolj strašljivo je bilo pa na koncu, ko smo odprli vrata s kodo, pihnili svečke in kar naenkrat so se začeli oglašati strašljivi zvoki. Skrili smo se za zaveso, počakali, da so zvoki končali in odšli do recepcije. Na recepciji nas je čakala naša slika in posnetek sobe, v kateri smo bili skriti za zaveso. Za drugo skupino pa posnetek v sobi ni bil tako strašljiv, ker takrat, ko so oni prišli v sobo, zvok ni delal.

Na koncu smo si vsi v mali trgovinici kupili še spominek in se vrnili v šolo. Za vse nas je bilo novo doživetje, saj nihče razen Nine še nikoli ni bil na gradu Prem. Vabim vas, da ga tudi vi obiščete.

Več fotografij

Neli Lah, 5. a

Vabljeni tudi k ogledu nagrajenga posnetka:

                                                                                     

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost