Razstava v Knjižnici Makse Samsa

V začetku junija smo na naši šoli pripravili razstavo ob 30-letnici Osnovne šole Antona Žnideršiča. V ponedeljek, 27. 6., pa je razstava odpotovala tudi v Knjižnico Makse Samsa.

Strniti 30 let delovanja osnovne šole v serijo plakatov s fotografijami in kratkimi zapisi je bila zahtevna naloga. Nadarjeni učenci z mentoricama Nadjo Baša in Marto Bratovič, ki sicer že dolga leta poučujeta na šoli, so več mesecev prebirali šolske kronike. Izbrali so zanimive dogodke, ki so zaznamovali posamezno šolsko leto. Ob plakatih so obiskovalcem na voljo tudi fotografije, ki jih lahko odnesejo s seboj. 

Ob 30-letnici je na šoli potekala prireditev za starše. Na pobudo učiteljice likovne umetnosti Tatjane Vičič sta učenki Nina Stanič in Mojca Šabič med nastopi risali dogajanje na odru. V knjižnici so tako na ogled tudi njune risbe, ki so svojevrsten spomin na praznovanje obletnice.

Ob koncu leta je luč sveta ugledala tudi čudovita slikanica Povodni mož z ilustracijami devetošolke Nine Stanič. Sledila je predstavitev knjige z mentorico, učiteljico slovenščine Tanja Hozner Volk. 

Več fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost