Pregled meseca junija

9. junija je potekala zaključna prireditev ob 30-letnici. Vsem, ki ste nas počastili s svojim obiskom, se iskreno zahvaljujemo. Ob 30-letnici šole je bila izdana tudi slikanica Povodni mož z ilustracijami Nine Stanič in pripravljena razstava, ki je obiskala tudi Knjižnico Makse Samsa. Šola je prejela tudi spominsko plaketo Občine Ilirska Bistrica za 30-letno uspešno in ustvarjalno delo na področju vzgoje in izobraževanja.

Junija smo izvedli veliko dnevov dejavnosti. Petošolci so obiskali Predjamski grad in Cerkniško jezero, izkoristili pa so tudi nagrado Escape castle Prem. Tretješolci so obiskali ZOO Ljubljana in Slovenski šolski muzej. Osmošolci so bili v šoli v naravi na Vojskem, sedmošolci pa so zadnje dni pouka preživeli v šoli v naravi v Rakovem Škocjanu. Prvošolci so uživali na športnem dnevu Zlati sonček, obiskali pa so tudi knjižnico Makse Samsa. Šest atletov naše šole se je udeležilo področnega tekmovanja v atletiki. Šestošolci pa so preživeli tehniški dan ob morju. Petošolci so dobili nagrado eko šole.

Tudi ta mesec smo bili eko: Na zbiralni akciji starega papirja smo zbrali več kot 7 ton papirja, k čistejšemu okolju pa smo prispevali tudi s Pešbusom.

Ob koncu meseca je na šoli odjeknila novica, da nas je za vedno zapustil naš dolgoletni hišnik Boris Vrh. Iskreno sožalje vsem svojcem.  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost