Občinski kros 2022

V četrtek, 6. 10. 2022, se je odvijal občinski kros. Sodelovale so šole iz naše občine: OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Antona Žnideršiča, OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Jelšane, OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, OŠ Knežak in OŠ Pregarje. Učenke in učenci so tekli v ločenih kategorijah glede na starost in spol, proga je potekala po Hribu svobode.

Naša prva triada se je dobro odrezala. Med prvošolkami je bila tretja Laura Mahne. Od drugošolcev so bile bolj uspešne punce, in sicer Ivona Slavec z 2. mestom in Zarja Štemberger s 3. mestom. Tretješolec Blaž Kovačič pa je dosegel 1. mesto. Bravo prva triada!

Tudi učenci druge triade so dosegli dobre dosežke. Iz 6. razreda se je med najboljše uvrstilo res veliko učencev. Žiga Vičič je dosegel 2. mesto, Mark Logar 3. mesto, Nia Batista 2. mesto in Tinkara Grlj 3. mesto.

4. razredi so osvojili eno medaljo, in sicer je Val Brne pritekel bron. 5. razredi pa so skupno osvojili tri medalje: Marko Žefrin zlato, Miha Hrenovec bron, prav tako bron pa Nina Božič. Vsi učenci so se zelo potrudili, da bi pretekli celoten kros.

Tudi najstarejši učenci naše šole so dobili medalje. Sedmošolec Maj Tomšič Vujkovič je dosegel prvo mesto, Mark Valenčič je dosegel drugo mesto.

Osmošolec Žiga Moličnik je osvojil zlato, Matej Mahne je prejel srebro, popolno premoč osmošolcev pa je dokazal Aljaž Kovačič z bronom. Fantom se je pridružila tudi osmošolka Lana Počkaj, ki je dosegla drugo mesto.

Med najboljše tri sta se uvrstila tudi dva devetošolca. Devetošolec Žan Grlj je dosegel prvo mesto, devetošolka Rebeka Mirković pa tretje mesto. Vsem iskreno čestitamo!

Poleg športa je dan zaznamovalo tudi prijetno druženje učencev in učiteljev iz cele občine. Posebej pa smo lahko ponosni na športno obnašanje vseh tekmovalcev. Se že veselimo prihodnjega teka!

Več fotografij najboljših

Učenke in učenci novinarskega krožka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost