Z vlakom v muzej

V sredo, 12. oktobra, smo učenci OPP z NIS odpotovali z vlakom v skrivnostni svet Notranjskega muzeja Postojna. Za takšne dogodivščine je bilo potrebno vstati kar zgodaj, saj vlak ne čaka. V Postojni nas je presenetila jutranja megla in mraz, ki sta značilnosti tega kraja.

V Notranjskem muzeju Postojna sta nas sprejela prijazna kustosa: Tina in Primož. Najprej smo si s Tino ogledali stalno muzejsko razstavo Skrivnosti notranjskega sveta z gozdnimi živalmi. Iskali smo skrite kamnine po prostorih muzeja in našli eno prav posebno. Kustosinja Tina je nanjo zlila tekočino in kamen se je začel topiti. Morda veš, katera kamnina se topi in ustvarja čudovite oblike v kraškem svetu? Tako je – apnenec!

V drugem delu je bil z nami kustos Primož, ki je pripravil zanimive delavnice: opazovali smo fosile, jih iskali, kasneje pa še barvali njihove odlitke, sestavljali velike sestavljanke in raziskovali skrito jamo v muzeju s pravimi jamskimi čeladami in svetilkami. Naše druženje se je končalo še z izdelovanjem zapestnic prijateljstva, ki nas bodo spominjale na ta zanimiv obisk muzeja.

Hvala kustosima Tini in Primožu za čudovito dogodivščino!

Mentorica Karla Đurković in učenci OPP

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost