Voščilna znamka Ljubezen nastala na naši šoli

Izšla je prva številka Biltena Pošte Slovenije in v njem so predstavljene nove slovenske znamke. Seveda so tudi tokrat pripravili voščilno znamko v obliki srca, ki je namenjena praznovanju valentinovega, gregorjevega oz. praznovanju ljubezni. Ljubezen je … pač ljubezen: brezkončna, povsod opevana, iskana – prav tako kot znamke v obliki srca.

Tokratna znamka srca pa je malo drugačna in prav posebna, saj je motiv na znamki prispevala učenka Manca Šestan iz naše šole, pri mentorici Damjani Benigar Kaluža. Srce v kvadratu je v velikosti 44,00 x 44,00 mm, izdana pa je v mali poli z desetimi znamkami. Natisnjena je na papirju Tullis Russell Chancello na Nizozemskem. Znamka nosi datum izida 27. 1. 2023 in jo bo možno kupiti še celo leto. Poleg voščilne znamke ljubezen je na voljo tudi žig prvega dne in voščilna kuverta.

Oblikovalka VILLA CREATIVA, ki tudi sicer oblikuje poštne znamke, si je tokratni motiv zamislila po risbi otroka in povabila mentorico k sodelovanju. Ta se je v lanskem šolskem letu odzvala s svojimi učenkami in učenci. Nastale so čudovite risbe o ljubezni, izbrana pa je bila risba »deklice s srcem« avtorice Mance Šestan.

Risbo je Manca opisala mentorici takole:

»Naslikala sem sebe v iskanju ljubezni in s srčkom v roki želela povedati, da sem jo tudi našla. Ob nastanku slike sem razmišljala, kako bi bilo, če bi to bila jaz. S flomastrom sem narisala pomembne stvari, s svinčnikom pa samo sence. Ob slikanju sem se počutila zelo dobro, saj rada rišem. Ljubezen zame pomeni ljubezen do narave, rastlin (zato na oblekici rože), pa tudi ljubezen do živali. Ljubezen je tudi sreča in zadovoljstvo, pa tudi prijaznost do ljudi in odnos do lepega. Ljubezen je tudi družina in varno zatočišče v njej. Deklica drži zaprte oči, ker uživa v tem, da je našla ljubezen, ki jo je iskala. Čeveljčke pa sem pobarvala z rdečo, ker si želim, da bi se ob vsakem koraku ljubezen širila. Sliko bi dala na temno sivo podlago in v rdeč okvir, podarila pa bi jo mami za rojstni dan. Mislim, da bi jo postavila na kuhinjski pult, tam si mama položi pomembne stvari.«

Draga Manca, iskrene čestitke! Zelo sem ponosna nate!

Mentorica: Damjana Benigar Kaluža

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost