S sodelovanjem do zmage

V krožku Prve pomoči in Rdečega križa so združeni učenci, ki se učijo znanja o prvi pomoči ter razvijajo in utrjujejo vrednote humanosti, strpnosti, solidarnosti in medsebojne pomoči. V času epidemije so dejavnosti potekale v skladu z omejitvami, kar je okrnilo praktično delo. Svoja znanja in veščine so kljub temu razvijali v manjših skupinah ter sodelovali v humanitarnih akcijah (npr.: zbiranje pomoči za begunce iz Ukrajine).

V letošnjem šolskem letu je končno napočil čas, da se vrnemo v stare tire in začnemo z več praktičnimi vajami. S sodelovanjem strokovnih mentorjev – reševalcev so se naučili ustavljanja krvavitev, ravnanja ob srčnem zastoju ali anafilaktičnem šoku, pomoči pri epileptičnem napadu ali popolni zapori dihalne poti in še mnogo drugega. Naučili so se biti aktivni člani družbe, ki pristopijo in pomagajo, ko nekdo potrebuje prvo pomoč.

V soboto, 18. marca, je napočil čas, da svoje znanje pomerijo z drugimi osnovnošolskimi ekipami v naši občini. Tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Dragotina Ketteja, so se udeležile ekipe OŠ Podgrad, OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Dragotina Ketteja in naša šola, OŠ Antona Žnideršiča. Po reševanju testov iz znanj prve pomoči in Rdečega križa so se učenci pomerili na 3 prizoriščih, kjer so oskrbeli kemično opeklino, poškodbo obraza, zaprt zlom podlahti, zaporo dihalne poti, srčni infarkt in oživljanje otroka.

Po pregledu rezultatov so razglasili zmagovalca in zmagala je naša ekipa – OŠ Antona Žnideršiča! Čestitamo vsem v ekipi: Angeliki Celin, Matiji Primcu, Rebeki Mirkovič, Eneji Ozbič Primc, Zarji Bergoč in Lari Torjan ter se zahvaljujemo našima imitatorkama Meti Primc in Katjuši Rojc.

Veliko uspeha tudi na regijskem tekmovanju v aprilu.

Več fotografij

Mentorica Darinka Gržina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost