Dan evropskih avtorjev

Na pobudo Evropske komisije je bil letos 27. marec proglašen za dan evropskih avtorjev. Namen praznovanja je, da bi mlajše generacije spodbudili k branju in jim pomagali odkriti raznolikost evropske literature. Mlade želimo ozaveščati o tem, kako pomembno je branje in kako literatura lahko prispeva k njihovemu celostnemu razvoju.

V naši šolski knjižnici smo dan evropskih avtorjev obeležili z angleško čajanko, na kateri smo ob čaju in piškotih spoznavali, brali in se pogovarjali o angleški literaturi, o njenem pomenu in o prevodih v slovenski jezik. Čajanke sta se udeležila 7. b razred in skupina učencev 8. razreda, pogovor sta vodili učiteljica angleščine Anja Hofman in knjižničarka Gabriela B. Blokar.

Sedmošolki Maja in Nika sta zapisali:

»V ponedeljek, 27. marca , smo z učiteljico angleščine odšli v šolsko knjižnico. Na mizi so nas čakale različne knjige različnih angleških pisateljev. Učiteljica angleščine nam je za uvod prinesla črni čaj, ki ga pijejo vsak dan v Veliki Britaniji. Pili smo ga s kančkom mleka in maslenimi piškoti. Nato pa smo vzeli vsak svojo knjigo in iz nje prebrali odlomek. Par knjig je bilo celo originalno prevedenih v slovenščino.«

Več fotografij

Učiteljica Gabriela B. Blokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost