Za čisto okolico šole

Tudi učiteljice in učitelji naše osnovne šole smo se pridružili vseobčinski čistilni akciji, h kateri je pozivala Občina Ilirska Bistrica. OŠ Antona Žnideršiča je namreč že vrsto leto Eko šola, na kar smo lahko ponosni.

Zbrali smo se v soboto, 15. aprila, dopoldne. Učiteljici Violeta Husu in Mojca Prosen Batista sta pripravili kratko delavnico o ločevanja odapdkov na šoli. Pogovorili smo se, na katere vidike zmanjšavanja in ločevanja odpadkov lahko vplivamo sami in kako lahko pripomorejo naši učenci.

V nadaljevanju dopoldneva smo se po skupinah lotili čiščenje in urejanja šolske okolice. Pobrali in ločili smo smeti po zelenicah, ob igrišču, avtobusni postaji, šolskem parku, na parkirišču in okrog amfiteatra. Pometli smo asfaltne površine in uredili gredice ter odstranili plevel. Nekateri sodelavci pa so odstranjevali ključavnice z garderobnih omaric.

Sobotno dopoldne je hitro minilo. Med sproščenim klepetom in sodelovanjem je okolica šole dobila lepšo podobo. Prizadevajmo si, da taka ostane čim dlje časa!

Več fotografij

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost