Podjetniški bazar in zaključek programa Biznis in PIP

V torek, 18. aprila 2023, ob 16. uri je na predstavitvenem prostoru v Domu na Vidmu potekal podjetniški bazar mladih. Mladi so se s svojimi podjetniškimi idejami predstavili pred zaključnim dogodkom podjetniškega programa Biznis in PIP. Svoje podjetniške ideje je predstavila tudi skupina naše šole, ki je skupaj z mentoricami in v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Perspektiva v tem šolskem letu razvijala podjetniške veščine in kompetence.

»V torek smo se učenke 9. b Lina Volk, Zarja Bergoč, Rebeka Mirković in Angelika Celin udeležile dogodka Podjetniški bazar mladih v okviru dogodka Zaključek Biznis in PIP v Domu na Vidmu. Ko smo prišle v prostor, smo najprej pripravile mizo, na katero smo postavile naše izdelke. Strankam, ki so obiskale našo mizo, smo predstavile naš projekt DIDA – CHAIR. To so didaktični taburejčki, ki preko igre pomagajo otrokom pri začetnem opismenjevanju. Prednost našega izdelka je, da je narejen iz ponovno uporabljenih materialov in je okolju prijazen. Narejen je tako, da otrok lahko na njem sedi ali se med igro uči.

Skupaj z mentorico Damjano Benigar Kaluža smo se udeležile še samega dogodka ob zaključku programa Biznis in PIP. Po dogodku smo imeli tudi pogostitev, čas za druženje in klepet z ostalimi udeleženci. Ta izkušnja je bila vsem štirim zelo zanimiva, saj smo spoznale, kako je delovati na trgu, se pogovarjati z javnostjo, dobile pa smo še par idej za dokončanje izdelka. Naš popoldan je bil prav zares zelo zelo zanimiv in z veseljem se bi udeležile še več takšnih dogodkov.«

Mentorice pa smo tudi zelo ponosne na prve podjetniške korake naših učenk, ki smo jih skupaj uspešno ustvarili na naši šoli. Septembra pa mislimo zakorakati še malo naprej.

Več fotografij

Učiteljica Damjana B. Kaluža in Lina Volk, 9. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost