Zaključek Bralne značke z Ireno Cerar in Cvetko Bevc

Aprila smo praznovali mesec knjige. 2. april je mednarodni dan knjig za otroke, 23. april pa je dan knjige. Ob zaključku bralne značke smo skupaj z ostalimi šolami iz občine pripravili dve prireditvi za vse učence, ki so skozi šolsko leto brali in osvojili bralno značko. Vseh skupaj se je nabralo več kot 240 bralcev.

Mlajše učence je obiskala pravljičarka in pohodnica Irena Cerar, ki nas je popeljala v svet zanimivih slovenskih ljudskih pravljic. Srečanje je potekalo v ponedeljek, 17. 4. 2023, v Domu na Vidmu. Učenci od 1. do 5. razreda iz vse občine so bili navdušeni, prav tako pisateljica.

Več fotografij

Starejši bralci pa so se srečali z mladinsko pisateljico Cvetko Bevc, ki je predstavila svoje delo, predvsem pa najstniški roman Desetka.

Iskreno čestitamo vsem bralcem šole, posebej pa še zlatim bralcem, ki so bralno značko osvojili vseh devet let. To so: Lara Gašperšič, Tajda Ličan, Sara Pavlovec, Maja Pavlovec, Chiara Tomšič iz 9. a in Taj Božič, Angelika Celin, Eneja Ozbič Primc, Martin Peruzin in Nea Polh iz 9. b.

Več fotografij

Učiteljici Gabi B. Blokar in Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost