September v prvih razredih

Prva polovica meseca septembra je prvošolcem postregla z mnogimi zanimivi dejavnostmi. Takoj na začetku šole nas je obiskal policist in nam predstavil varno pot v šolo in nas naučil, kako se pravilno prečka prehod za pešce. Opozoril nas je na morebitne nevarnosti in razkazal svojo policijsko opremo.

Toplo in suho vreme so izkoristili tudi mentorji košarkarskega kluba, ki so za učence na igrišču pripravili zanimive košarkarsko-tekalne poligone.

Prejšnjo sredo smo spoznavali bližnjo okolico in se razgibali v okviru športnega dne. Opravili smo pohod na Dolnji Zemon, kjer smo v prijetni senci pomalicali. Nadaljevali smo na Gornji Zemon. Tam smo se poigrali, zapeli in počivali ter pojedli sladke zalogaje iz naših nahrbtnikov.  Ob prihodu domov smo bili vsi skupaj veseli in hvaležni za pot, ki smo jo zmogli prehoditi in vreme, ki je bilo na naši strani.

V četrtek zjutraj smo odšli v Dom na Vidmu, kjer nas je pričakala glasbeno igrana predstava Zvoki s severa. Učenci so se na igriv in zanimiv način seznanili z glasbili, klasično glasbo in hkrati tudi z osnovami bontona v kulturni ustanovi.

Ta ponedeljek pa smo zabeležili prvi kulturni dan. Obiskali smo šolsko knjižnico, spoznali knjižničarki ter prisluhnili zanimivi pravljici Lev v knjižnici. Najbolj so se učenci razveselili svojih članskih izkaznic, s katerimi so si že sami izposodili prvo knjigo.

Za nami je pester prvi mesec. Veselimo se nadaljnjih šolskih dni.

Več fotografij

Učiteljice 1. razredov

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost