Naša šola za Bistrc za Slovenijo

Rdeči križ Ilirska Bistrica, MKNŽ ter Občina Ilirska Bistrica so 16. septembra organizirali veliko dobrodelno prireditev za državljane, ki so jih prizadele avgustovske poplave. Finančna sredstva so se pod pokroviteljstvom župana občine dr. Gregorja Kovačiča zbirala za Občino Luče v Zgornji Savinjski dolini.

Prireditvi so se pridružila različna društva, organizacije, zavodi in posamezniki. Športna društva so pripravila dobrodelna športna tekmovanja, šole in vrtci delavnice za otroke, gostinci pa so poskrbeli za domače dobrote in pijačo. Na odru so se se zvrstile različne glasbene skupine iz naše občine.

Dogajanju se je pridružila tudi naša šola. Učiteljica Nadja Baša pa je bila ena izmed  glavnih organizatork. Pripravili smo delavnice Lepe besede in misli za otroke (Dobra beseda je kot med; sladka za dušo in zdravilo za telo). Najmlajši so se izkazali z barvanjem pobarvank, starejši pa so zapisali spodbudne besede in misli za otroke, ki so v poplavah izgubili bodisi igračko, sobo, ali pa celo hišo. Omenjene izdelke bomo poslali na izbrano osnovno šolo. 

Učiteljica Tanja Hozner Volk je pripovedovala zgodbo o sinku Martinku – kamišibaj. Učiteljica Anja Hofman je povezovala prireditev, učiteljica Damjana B. Kaluža pa je pripravila ustvarjalno gusarsko delavnico. Učenci 4. in 5.razredov so pripravili plakate, učenke naše šole pa so ustvarjalnico obiskale oblečene v prave gusarje. Bile so tudi uspešne pri iskanju izgubljenega gusarskega zaklada. Na pomoč organizatorjem so priskočile tudi druge učiteljice, ki so se znašle v strežbi, ob srečelovi in povsod, kjer je bila pomoč potrebna.

Veseli smo, da smo sodelovali pri tej srčni prireditvi. Res je bilo lepo, kar oglejte si v fotogaleriji.

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost