Obvestilo za starše

Na naši šoli napovedujemo START UP VIKEND PODJETNI AŽ-jevci!!!!!

Dvodnevni osnovnošolski Start up vikend, ki ga bodo vodile Urša Žorž Požrl, Damjana Benigar Kaluža, Tanja Jenko Bratovič, Doris Brne Vodopivec in Nadja Baša bo na naši šoli

OŠ ANTONA ŽNIDERŠIČA, ROZMANOVA 25b, IL. BISTRICA potekal

6. oktobra z začetkom ob 14h in 7. oktobra 2023, ko zaključimo ob 18h.

Namenjen je vsem učencem, ki imajo željo po raziskovanju inovacij, ustvarjanju ter razvijanju svojih podjetniških idej. Spodbudite k udeležbi tudi svojega otroka.

ZAKAJ SVOJEGA OTROKA PODPRETI PRI UDELEŽBI NA START UP VIKENDU?

Otroci bodo spoznali, kako lahko iz prepoznanega problema razvijejo rešitev oz. kako idejo razvijejo po korakih, jo testirajo na trgu in ugotovijo, kakšen bo zaslužek. Koraki vključujejo:

  • spoznavanje trga, kaj sploh na trgu obstaja, kakšne rešitve so že na voljo in koliko se njihova rešitev razlikuje od ostalih,
  • naučili se bodo hitrega prototipiranja, kar pomeni, da z minimalnimi sredstvi, čimbolj enostavnimi pripomočki in z najmanjšo možno porabo materiala pripravijo prvi prototip rešitve, ki jo razvijajo,
  • spoznali bodo, kaj so stroški in kako jih izračunajo,
  • spoznali bodo, kako izračunajo prodajno ceno in kaj vse ta vključuje,
  • ugotavljali bodo, kdo bi lahko bili kupci njihove rešitve in kje jih bodo poiskali.

Otroci bodo vse aktivnosti izvajali sami, mentorji pa jih bomo pri tem zgolj usmerjali. Cilj aktivnosti je, da se spoznajo z načini raziskovanja, se kalijo v komunikaciji in organizaciji ter spoznajo kako kratko in učinkovito predstaviti svoje delo.

Šola bo poskrbela za vse obroke, vodo in čaj, vmesne prigrizke in ves potreben material, vas pa naprošamo, da otroke pripeljete in pridete iskati, predvsem pa jih spodbudite k udeležbi.

Po zaključeni Start up/ZUIP aktivnosti bodo imeli možnost razvijati ideje s pomočjo mentorjev, v kolikor bodo imeli interes in se udeležiti tekmovanja POPRI.

Za vse informacije smo vam seveda z veseljem na voljo:

Damjana Benigar Kaluža, Tanja Jenko Bratovič, Doris Brne Vodopivec in Nadja Baša

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost