Prva polovica oktobra za prvošolce

V prvi polovici oktobra se je za prvošolce dogajalo mnogo novega; ne le v učilnici.

Prvič so bili na občinskem krosu. Vsi so se potrudili po svojih močeh in spoznali, kaj pomeni »važno je sodelovati«. Športni dan smo zaključili s pohodom do suhega Sušca, kjer so nekateri prvošolci tudi bili prvič. Dobrovoljni, z novimi vtisi in dodatno kondicijo smo se vrnili v šolo – eni malo utrujeni, drugi pa še vedno polni energije.

V sredo, 11. 10. 2023, smo bili povabljeni v Knjižnico Makse Samse. Knjižničarke so za učence pripravile kratko lutkovno igro o gusarju in dečku. Navkljub razlikam v njunih življenjih sta se spoprijateljila; med igro pa sta ves čas navduševala učence s svojimi zabavnimi domislicami. Ob koncu igre so se učenci še posladkali z bonboni in v spomin dobili vsak svojo knjižno kazalko.

V četrtek pa smo imeli prvi naravoslovni dan: Varna pot v šolo. V bližini šole smo si pogledali morebitne nevarnosti v prometu ter ponovili, na kaj vse moramo biti pozorni. Sledil je tudi pogovor ter poustvarjanje v učilnici. Ob igri Semafor smo se vmes večkrat razgibali. Naravoslovni dan smo zaključili z risanjem poljubnih prevoznih sredstev s flomastri, v toplih in hladnih barvah. Naše risbe vozil so že razstavljene na panojih na hodniku.

Več fotografij

Zapisale učiteljice prvih razredov

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost