Prednovoletno medgeneracijsko srečanje

V četrtek, 7. 12., smo se v šolski knjižnici zbrali na že dvajsetem medgeneracijskem branju, ki ga na naši šoli pod okriljem Društva Bralna značka in z izdatno pomočjo koordinatorice projekta Tilke Jamnik izvajamo že od samih začetkov projekta, od leta 2015. Kot se za okrogla srečanja spodobi, je bilo tudi naše tokratno druženje še posebej praznično.

Da se je v teh letih v naši knjižnici razvil pravi medgeneracijski duh kaže pester preplet generacij, ki so se udeležile tokratnega prednovoletnega branja in ustvarjanja. Družili so se najmlajši učenci, devetošolke, mame, očki, babice in dedki in v medsebojnem sodelovanju so vsi neizmerno uživali.

Druženje se je odvijalo skozi pester program raznovrstnih dejavnosti. Led so prebile devetošolke, ki so mlajšim učencem zastavljale uganke iz zbirke Miroslava Košute Ponikalnice, uganke z rimo in soljo. Najmlajši so se odlično odrezali, saj so skoraj na vse uganke v trenutku vedeli odgovore. Nato je učiteljica Mateja Kosič po mizi razvrstila pesmice znanih slovenskih avtorjev in posebej dala še naslove. Učenci so skupaj s starši poiskali prave pare, nato pa je prav vsak izmed njih z navdušenjem prebral svojo pesem. Seveda so si najmlajši zaželeli tudi pravljic in knjižničarka jim je prebrala kar tri. Najprej humorno slikanico Rossa Collinsa Kakšno naj bo božično drevo, nato malce strašno Zgodbo o Svetem Miklavžu Quentina Grebana, ki pa se na srečo dobro izteče, in kot zadnjo nežno pravljico o Aniki Ritva Lukkarinena, ki nas spomni, da prednovoletni prazniki niso samo darila, ampak da je najpomembnejša medsebojna pomoč in čas, ki ga posvetimo drug drugemu.

Ob koncu druženja so vsi udeleženci v skupnem sodelovanju izdelali darilne škatlice, v katere so spravili čokoladne bonbone za svoje najljubše, ki se našega srečanja niso mogli udeležiti. Najmlajši učenci pa so v dar dobili knjigo ugank Miroslava Košute Ponikalnice, ki jim jo v okviru projekta medgeneracijskega branja podarja Društvo Bralna značka.

Hvala vsem, ki ste se pridružili našemu medgeneracijskemu branju.

Dogodek sva pripravili knjižničarka Gabriela B. Blokar in učiteljica Mateja Kosič.

Več fotografij

                                                                                                               Gabriela B. Blokar, knjižničarka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost