Praznični december na daljavo v 5. a

V ZNAMENJU PRAVLJICE IN RESNICE O KORONAVIRUSU COVID-19

Na priporočilo NIJZ in Ministrstva za zdravje smo v pouk vključevali tudi temo o ukrepih in preprečevanju širjenja okužbe s koronavirusom Covid -19. Poleg ogleda posnetka, ki nam ga je poslala učiteljica, smo za ustvarjalno nalogo izdelali stripe. V decembru pa smo imeli kulturni dan z naslovom V objemu pravljice. Spoznali smo značilnosti ljudske pravljice, nato pa zapisali svojo pravljico z vsebino korona časa. Tudi naša učiteljica je naredila nalogo! Ves teden smo posvetili pravljičnemu zoomu, na katerem smo si pripovedovali ali brali naše pravljice.

Pri nastajanju stripa sem želela drugim čim bolje sporočiti, kako pomembni so ukrepi. Strip je sestavljen iz šestih delov. V prvem delu sem narisala virus, ki predstavlja grožnjo za vse ljudi, v drugem delu sem opozorila na varnostno razdaljo, v tretjem delu pa na uporabo maske. V četrtem delu sem narisala sebe, kako ostajam doma in sem odgovorna, ter uporabo razkužila. Z zadnjo sliko pa sem potrdila zmago nad virusom. Izdelava stripa mi je bila zelo všeč in sem se pri risanju zelo potrudila. Upam, da bo všeč tudi drugim in da je poučen. 

Pravljica pa govori o bolni princeski, ki je zbolela in okužila še druge prebivalce. Ozdravilo jo je 12 zdravilcev in vsi so srečno živeli do konca svojih dni.

Lep pozdrav, Ana Maria Cugelj 5. a

Rokopisi in obnove naših pravljic so zbrani na tem posnetku: https://youtu.be/lUu_WGa31Bk

Posamezne predstavitve pravljic pa si lahko ogledate:

Ana Maria, Bolna princeska: https://youtu.be/Uruftv4bxdg

Renato, Pravljica o nevarnem virusu: https://youtu.be/f7A4g74ONMQ

Žan, Lonček kuhaj in covid: https://youtu.be/kzLOJY8Ioqg

Ema, Pastorka in covid -19: https://youtu.be/uDwCuNIbh2U

Mark, Gora na vrhu sveta: https://youtu.be/MK198Ex4AK4

Vita, Čarobne snežinke: https://youtu.be/Piv7A0V7iXg

Ela in Val, Covid -19: https://youtu.be/HPJo7nSq7qI

Pravljica in resnica o C19 (plesna dramatizacija + stripi 5. a): https://youtu.be/BWBe7P8CGf8

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost