Dve ekipi na regijskem srečanju “Pitchaj” – predstavi svojo idejo

V torek, 30. januarja 2024, se je enajst ekip oz. 39 šolarjev in dijakov predstavilo na regijskem srečanju »Pitchaj – predstavi svojo idejo« v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici. Namen dogodka je bil javnosti prvič javno predstaviti poslovne modele pred komisijo ter nepoznanim občinstvom. Tričlansko komisijo so sestavljali Tina Kocjan, predstavnica  Občine Ilirska Bistrica, ki je pristojna za področje gospodarstva, Robi Jenko – uspešen poznavalec športa in turizma ter podjetnica Petra Erjavec Kožman.

Mlade podjetnike so uvodoma pozdravili in jim namenili nekaj spodbudnih besed gospod župan Občine Ilirska Bistrica dr. Gregor Kovačič, vodja Podjetniškega inkubatorja Perspektiva dr. Jana Nadoh Bergoč, vodja programov za mlade v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva Dolores Keš ter direktorica Turistično informacijskega centra Ilirska Bistrica Maja Uljan, ki nam je predstavila delovanje TIC-a  v povezavi z mladimi.

OŠ Antona Žnideršiča sta zastopali dve skupini pod mentorstvom treh učiteljic: Damjane Benigar  Kaluža, Doris Brne Vodopivec in Tanje Jenko Bratovič. Učenki Maša Šestan in Lana Polh sta predstavili likovno delavnico z novoletnimi voščilnicami pod naslovom »Likovni prijatelj«, skupina »Matematični geni« (Sara Kurent, Neža Primc, Neža Derenčin) pa je predstavila spletno aplikacijo učenja matematike za otroke od 1.-5. razreda. Čestitke obema ekipama za odlične ideje in predstavitve!

Dogodek je bil organiziran v okviru projekta Podjetništvo in podeželje, ki poteka preko LAS za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom.

Sedaj pa veselo na delo, saj imajo ekipi priložnost, da se do 14. februarja prijavijo na nacionalno tekmovanje podjetniških idej mladih – POPRI. Želimo vam veliko podjetniške motivacije in uspeha!

Več fotografij

                                       Mentorica: Tanja Jenko Bratovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost