Pust 2024

Tudi letos je bilo na pustni torek na naši šoli veselo in igrivo. Učence od 1. do 5. razreda so obiskale “Topolške šjme”. Predstavili so nam delovanje njihove pustne skupine, v kateri so različni pustni liki: zastavonoša, ta beli (na glavi ima raka, ki je simbol Topolca), osrednja šjma krvavo stegno – hudič, ki lovi in straši otroke, povodni mož, kmetice … ter ostali liki, ki prikazujejo življenje na Topolcu. Po končani predstavitvi skupine je sledil plesni in ustvarjalni del za učence.

Po 11. uri smo se z učenci od 1. do 9. razreda zbrali pred šolo in v pustni povorki z glasbeno spremljavo odšli po ulicah Ilirske Bistrice ter se tako predstavili še drugim krajanom. Presenetili smo varovance Doma starejših občanov, kjer so nas pričakli z miškami. Nato smo se odpravili do Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica. Pot smo nadaljevali do Občine Ilirska Bistrica, kjer nas je sprejel gospod župan Gregor Kovačič z zaposlenimi.

Prav vsi so nas toplo sprejeli, nas pogostili in bili zelo zadovoljni, da smo se oglasili pri njih. Obljubili smo jim, da se prihodnje leto spet oglasimo v pustnem duhu.

Živjo, pust!

Več fotografij

Tanja Jenko Bratovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost