Sreča v očeh, ki pogreje srce

Veselje, srčnost in občutek do sočloveka so navdihnili učence 4. razredov PB in učence 5. a razreda naše šole, da so sodelovali v dobrodelni akciji “Sreča v očeh, ki pogreje srce”. In kaj je boljše kot to, da se mlada srca odprejo in svojo dobroto delijo z drugimi?

Višja predavateljica Danijela Horvat Samardžija, ki pripravlja to čudovito akcijo na Pedagoški fakulteti v Kopru, nas je povabila k sodelovanju za izdelavo velikonočnih voščilnic. V času PB in pouka LUM smo izdelali okoli 70 voščilnic, ročno napisanih in podpisanih s srcem. Upamo, da bodo te voščilnice našle prave naslovnike in da bo iskrica v očeh resnično ogrela srca vseh tistih, ki toplino najbolj potrebujejo.

Ga. Horvat Samardžija je zapisala, da so naši učenci s svojimi drobnimi dejanji dokazali, da vera v velikonočne zajčke ni le mit, temveč močna vera v prijaznost in nežnost do sočloveka. Čestitke in zahvala, dragi učenci, za vašo plemenitost in pripravljenost deliti toplino s tistimi, ki jo najbolj potrebujejo. Vaše voščilnice so več kot le papir in barve; so drobni listki, ki prinašajo nasmeh in toplino v srca tistih, ki se počutijo osamljene ali pozabljene.

Kot mentorica pa dodajam: Naj bo naše dobrodelno delo vir navdiha za vse nas, da širimo ljubezen, sočutje in prijaznost, ne le ob praznikih, ampak skozi vse leto. Skupaj smo močnejši in srečnejši!

Več fotografij

Mentorica Damjana Benigar Kaluža

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost