Obisk Upravne enote in občinske uprave Ilirska Bistrica

Učenci predmetne stopnje oddelkov prilagojenega programa smo obiskali Upravno enoto Ilirska Bistrica. Na Matičnem uradu nas je v poročni dvorani sprejela načelnica Upravne enote Ilirska Bistrica gospa Mirjana Valenčič. Predstavila nam je delovanje upravne enote, kot državnega ograna na lokalnem nivoju, katere dokumente dobimo pri njih, seznanila nas je z varstvom osebnih podatkov in drugimi nalogami, ki jih opravljajo. Gospa Majda Udovič nam je pokazala nekaj starih matičnih knjig, poročnih in rojstnih še iz časa Italije. Gospa Nataša Jenko pa je vsakemu posebej  na računalniku pokazala njegove osebne podatke.

Obiskali smo tudi oddelek za promet in potne liste. Z zanimanjem smo prisluhnili gospe Tatjani Dodič, ki nas je seznanila z dokumenti, ki jih lahko dobimo v njihovi pisarni. Poudarila je tudi, da morajo vsi staro (roza) vozniško dovoljenje zamenjati za novo, ki je zelo podobno osebni izkaznici. Za to imajo čas še dve leti.

Odšli smo še v drugo nadstropje občinske stavbe, kjer nas je v pisarni sprejel gospod župan Emil Rojc. Odpeljal nas je tudi v sejno dvorano, kjer potekajo seje občinskega sveta. Kratko nam je predstavil svoje delo in naloge.  Povedal je, da je vodenje sej občinskega sveta zanj najtežji del njegovega županovanja.

Učenci OPP in učiteljica Marta Bratovič

upravna enota

upravna 1

upravna 2

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost