Smešni Napo

Dne 22. 3. 2017 smo peti in četrti razredi obiskali predstavo Napo na temo osnovne varnosti in zdravja pri delu. V jedilnici so fantje 5. a razreda pripravili stole za predstavo. Odšli smo v šolsko jedilnico in prisluhnili Napu.

V predstavi nam je Napo razložil, kako se izognemo padcu, kako pravilno dvigamo stvari, kako prepoznamo znake oz. piktograme za nevarne in škodljive stvari. Opozoril nas je, da ne smemo pozabiti na nasilje na spletu in med vrstniki ter varno plezanje po lestvi. Kot neprevidni Napo (kapa obrnjena naprej) nam je prikazal, kaj se lahko zgodi ob neprevidnosti. Kot previdni Napo (kapa obrnjena nazaj) pa je razložil, kako varno in previdno opraviti delo.

Na predstavi smo lahko sodelovali tudi mi učenci in odgovarjali na zastavljena vprašanja o varnosti.  Ob vsakem pravilnem odgovoru učenca  je Napo podelil CD s svojo risanko. Za konec predstave smo si pogledali še dve njegovi risanki ter se poslovili.

Mislim, da smo se vsi iz tega naučili nekaj dobrega in koristnega za življenje. V predstavi smo lahko sodelovali tudi mi, zato sem skoraj prepričana, da je bila vsem všeč.

Hana Logar, 5. a

Več fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost