Litovski pisatelj na obisku

Našo šolo je v petek, 14. 4., obiskal litovski pisatelj in ilustrator Kestutis Kasparavičius. Pisateljev obisk je bil nagrada za sliko, ki jo je ustvaril 5. a z mentorico Damjano Benigar Kaluža. Kot sta povedali učenki Eva Logar in Naja Trakoštanec, se je ustvarjanje začelo pri Literarnih uricah, ko so prebrali Kaspravičiusevo knjigo Izgubljena slika.

Litovski pisatelj je z učenci najprej sodeloval na ustvarjalni delavnici. Narisal je več kot 5 metrov veliko žirafo, ki so jo učenci pobarvali s pastelnimi barvami.  Sledil je pogovor s pisateljem ob zaključku bralne značke za razredno stopnjo. Med drugim je izrazil navdušenje nad Slovenijo: “Ne hodim tja, kamor mi ni všeč, če že grem. Hodim na kraje, ki so mi zelo všeč. Slovenija je ena izmed meni ljubih držav, kot Hrvaška. V obeh državah sem izdal veliko knjig, na Hrvaškem 7 in v Sloveniji  4.”

Pisateljev obisk je bil ena izmed dejavnosti, ki potekajo v okviru projekta Naša mala knjižnica, ki ga organizira KUD Sodobnost. Želijo spodbujati branje in motivacijo za branje.

V projektu so sicer sodelovali še drugošolci z učiteljico Majo Slosar, učenci oddelkov prilagojenega programa z učiteljico Natašo Rolih in šolska knjižničarka Gabriela Boškin Blokar.

O nas so poročali na TV Galeji (na 40. minuti) in Radiu 94.

Več fotografij

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost