Drugačni dnevi za prvošolarje

Prva dva meseca pouka sta bila za prvošolarje aktivna in zanimiva. Poleg spoznavanja šole in šolskih pravil smo raziskovali in se učili ob različnih dnevih dejavnosti.

V začetku oktobra nas je obiskal  policist. Skupaj smo se odpravili po varnih poteh v okolici šole. Ponovili smo osnovna pravila, ki jih moramo upoštevati v prometu, npr. kako pravilno prečkati cesto, česa v prometu kot pešci ne smemo početi. Spomnil nas je na to, kaj lahko sami storimo za svojo varnost v prometu: nosimo rumene rutke, kresničke … Najbolj zanimiv pa je bil seveda policijski avto. Oglejte si fotografije.

V tem mesecu smo v okviru kulturnega dne obiskali tudi šolsko knjižnico. Prvi obisk knjižnice je za naše otroke zelo dragocen. Knjižničarka Gabi Blokar nam je predstavila knjižnico, razložila pomen besede izposoja, pokazala, kako se ravna s knjižničnim  gradivom  ter  povedala, kako se v knjižnici obnaša.

Učenci smo si ogledali knjižne police in knjižne »zaboje«, v katerih so slikanice primerne naši starosti.  Dobili smo izkaznice in postali člani šolske knjižnice. V fotogaleriji boste videli, kako je bilo.

Učiteljice 1. razredov

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost