Mednarodna likovna priznanja petošolcem

Učenci 5. a razreda so sodelovali na Mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano,  ki je kot celoletni dogodek potekal pod okriljem Centra Janeza Levca Ljubljana.

Otvoritvena razstava likovnih del, ki so prispela na likovni natečaj Bodi umetnik, se je letos prvič odvijala na Koroškem, natančneje v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec. Na dogodek smo bili vabljeni vsi mentorji, ki smo sodelovali na natečaju skupaj z enim učencem. Razstava bo nato potovala po številnih lokacijah po Sloveniji in tujini. Iz našega razreda je na tem natečaju dobilo priznanja pet učencev: Nina Stanič, Fernanda Valentina Acosta Lugo, Dejan Derenčin, Nejra Odobašić in Luka Hrenovec. Čestitke vsem!
Likovno delo Luke Hrenovca pa bo tudi razstavljeno na otvoritveni razstavi. Luka, čestitamo!

Učenci pa so si pridobili še ena posebna likovna priznanja, in sicer v okviru 10. Mednarodnega festivala podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem, ki je potekal med 1. in 3. februarjem 2018 v Slovenskih Konjicah.

S pomočjo številnih gostov in prostovoljcev se je zvrstila vrsta dogodkov: filmske projekcije za mlade, invalide in starostnike, otvoritev razstave podvodne fotografije, otroške risbe in koncert, odprte projekcije filmov in Grand prix večer. Prispela otroška dela je organizator pretvoril v elektronsko obliko in si jih je možno ogledati preko spletne strani natečaja. Na razpis Sprehodi pod morjem se je odzvalo 1218 učencev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine,
Srbije, Črne Gore in Rusije. Iz naše šole so priznanja dobili naslednji učenci: Jan Kreševič, Katarina Chiara Brozina, Meggie Novak, Rebeka Štemberger, Dejan Derenčin in Matej Deželak. Vsem nagrajencem čestitamo!

Več fotografij

Mentorica: Damjana Benigar Kaluža

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost