Učenci so si izmenjevali igrače in družabne igre

Na predpočitniški četrtek, 25. 4. 2024, smo za učence od 1. do 5. razreda pripravili izmenjevalnico igrač in družabnih iger. Vsak otrok je lahko prinesel ohranjeno in čisto igračo ali družabno igro, ki je doma ne uporablja več ali jo je prerasel. Zjutraj pred poukom so organizatorke akcije učenke 6. a Nika, Lina, Nina, Meta in Katjuša prevzemale igrače in pregledale njihovo ohranjenost. Za vsako igračo je otrok prejel kupon, ki ga je istega dne v času po pouku vnovčil za drugo igračo.

Izmenjevalnica igrač in družabnih iger je ena od dejavnosti, ki jo bomo predstavili na Kongresu mladih raziskovalcev v okviru Mreže šol Parka Škocjanske jame, ki bo potekal v mesecu maju v Škocjanu. Tema letošnjega kongresa je ponovna uporaba.

Iskrena hvala staršem, ki ste vzpodbudili svoje otroke, da so v šolo prinesli igračo ali družabno igro. Prav tako hvala učiteljicam, ki so akcijo pomagale izpeljati.

Na ta način smo pokazali že najmlajšim, da lahko s trajnostnimi pristopi, kot je tudi izmenjava njihovih igrač, pripomoremo k zmanjševanju odpadkov in čistejšemu okolju. Zaradi zelo pozitivnih mnenj, ki jih je bila naša akcija deležna, razmišljamo, da bomo akcijo v jeseni ponovili.

Več fotografij

Benjamina Frank in Milanka Hrovatin,

mentorici Mreže šol Parka Škocjanske jame

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost