Zlata kuhalnica 2018

V sredo, 23. maja 2018, se je v Ljubljani odvijalo tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem so kuhali tudi naši učenci: Matic, Anika in Luka so spretno vihteli kuhalnice in metlice ter skuhali zelo okusno rižoto s treviškim radičem. Da je presenetila okušalne brbončice ocenjevalcev, so dodali še teran in hrustljavo zapekli panceto. Poleg so postregli vanilijevo kremo s prelivom iz malin ter pistacijami.

Ocenjevalno komisijo je prepričal tudi pogrinjek, ki ga je pripravila Teja Derenčin. Komisija je po skrbnem ocenjevanju procesa priprave jedi in končnih izdelkov naši ekipi podelila zlato priznanje.

Zahvaljujemo se šolski kuharici  Mariji za koristne nasvete , ki so dali našemu receptu piko na i.

Mentorica Vera Frank

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost