Poskrbimo zase in za druge

V decembrskem duhu, ko se zavemo, koliko ljudi potrebuje pomoč in da vsak lahko pomaga po svojih močeh, smo v sredo, 12. 12., začeli naravoslovni dan v oddelkih s prilagojenim programom.

V prvem delu so učenci spoznali pomen prve pomoči. Na pomoč nam je priskočil poklicni gasilec Boštjan Batista, ki je učencem predstavil načine pomoči ob urezninah, odrgninah in opeklinah. Nato so se učenci razdelili v skupine in se še sami, ob pomoči mentoric, naučili postopkov pomoči, ki jih bodo lahko prenesli v vsakdanje življenje. Sledilo je spoznavanje temeljnih postopkov oživljanja, s katerimi lahko vsakdo reši življenje. Po demonstraciji so se preizkusili v oživljanju tudi s pomočjo defibrilatorja. Seveda so se naučili tudi dveh najpomembnejših številk za klic v sili in si ogledali gasilsko vozilo, ki je velikokrat prvo na mestu nesreče.

Po malici so se posvetili sebi in svojemu razvoju. Pod vodstvom gospe Andreje Rebec so spoznali vse prednosti in pasti obdobja odraščanja in dejavnikov, ki vplivajo na njegov potek. Svoje znanje so povzeli in strnili ter oblikovali plakat, s katerim bodo lahko tudi med poukom obnovili znanje.

Vsi so si na praktičen in aktiven način pridobili znanje, ki ga bodo lahko uporabili v vsakdanjem življenju.

Učiteljica Darinka Gržina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost