Pesniki na obisku

Ob svetovnem dnevu poezije, 21. 3., naše učence že več let obiščejo domači pesniki. Tudi letos so učence razveselili pesnice in pesniki domačega Literarnega društva Ilirska Bistrica. Zbrali smo nekaj njihovih vtisov.

Šestošolce sta obiskali pesnici Nadja Gombač in Ana Seles. Učenci so bili navdušeni:

Pouk z pesnico je bil super, prebrala nam je nekaj njenih pesmi. Pesmi so mi bile všeč.

Ura je bila zanimiva. Pesmi, ki jih je pesnica prebrala, so bile poučne in zanimive.

Lepo je, ko nekdo pride v razred in pove kaj o sebi  in svojem delu. Bilo je zanimivo.

Všeč  mi je bilo, ko je brala svoje pesmi. Najbolj pa mi je bila všeč zgodba z motorjem. Zelo sem  užival.

Včerajšnji dan mi je bil zanimiv. Pesmice so se vrtele okoli neke reči npr.: drevo – mogočni  hrast, šnopc  … Bilo je zanimivo. Dobro je bilo tudi to, da smo na koncu pojedli vsak en piškot.

Meni ura na začetku ni bila všeč, a ko je začela pripovedovati zgodbice o njenem življenju, mi je bilo zelo všeč. Zelo se ji zahvaljujem. Njeni piškoti so bili zelo okusni.

Njene pesmi so se mi zdele zanimive, saj so govorile o značilnostih naših krajev. Lepo je bilo, saj nam je povedala, kako je bilo v njenih časih.

Sedmošolce iz 7. a pa je obiskal Ismet Bekrić. Takšni so njihovi vtisi:

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, kako je bral v svojem jeziku bosanščini. To mi je bilo najbolj všeč; ter njegove knjige.

Razširili ste nam nova obzorja ter nam pokazali drugačno plat poezije. Spoznali smo, da poezija niso le besede, temveč nekaj, kar je vedno v nas in nas dela posebne.

Pisatelj je bil poln energije, pesmice je dobro recitiral. Meni se bile ljubše slovenske recitacije.

Redkokdaj nas obišče kaka znana oseba, zato mi je bilo zelo všeč. Od tistega dne dalje obožujem poezijo. Najbolj mi je bila všeč poezija Črno sem vprašal. Gospod me je res navdušil in to prvič.

Bilo je zanimivo, vaše zbirke so prekrasne. Poezije ste povedali zelo doživeto. Razširili ste nam pogled v svet poezije.

Obisk pesnika je bil zelo zanimiv. Povedal nam je, kaj pesem sploh je. Bilo mi je zelo zanimivo, lepo je bral pesmi v slovenščini in v bosanščini. Nastop je bil zanimiv.

Bilo je zelo lepo, saj smo njegove pesmi lahko poslušali tudi v drugem jeziku. Pesmi so bile včasih hitre in glasne, drugič pa tihe in počasne. Všeč pa mi je bilo tudi to, da se je pesnik z vsem srcem poglobil v te pesmi.

Vaše pesmi so zelo zanimive. Všeč mi je bilo, da ste opisali Ilirsko Bistrico v pesmih.

Osmošolci in devetošolci pa so se družili z Aleksandrom Borenovičem.

Pesniška delavnica mi je bila zelo všeč. Zdi se mi v redu, da kakšno uro posvetimo tudi druženju pesnikov. Gospodu Aleksandru bi rada sporočila, da so njegove pesmi zelo dobre in so mi všeč.

Bilo mi je super. Všeč so mi bile duhovite pesmi. Tudi tiste z bolj resno tematiko niso bile slabe.

Ura je bila zelo duhovita, zabavna in poučna. Želim si, da bi imeli več takšnih ur.

Meni je bilo najbolj všeč to, da je nas spravil v smeh. Sporočam vam, da to delajte še naprej z užitkom.

Bilo je zelo zabavno in zanimivo. Všeč mi je bilo, ko je prebral pesmi tudi v tujem jeziku. Bil je zelo sproščen. Z veseljem nam je prebiral pesmi in dal nekaj življenjskih nasvetov.

Bilo je zanimivo in zabavno. Všeč so mi bile kratke anekdote in pesem, ki je bila napisana za rep. Všeč mi je bila pesem o balkonu.

Bilo mi je zelo všeč in najbolj mi je bila všeč pesem Budalu. Je zelo dober pisec in zelo všeč mi je bil njegov humorističen stil.

Bilo je zabavno, sproščeno, prebrali smo tudi bolj resne pesmi, a so nam bile prav tako všeč kot tiste bolj humoristične.

Bilo je zelo dobro, saj je bil zelo duhovit, govoril je bolj domače in to mi je bilo zelo všeč. Najbolj mi je bila všeč njegova humorna pesem Budalo in njegov rep.

Moj vtis je bil odličen, saj nam je odlično popestril uro slovenščine.

Vtise je zbrala učiteljica Helena Pirih Rosa.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost