Skupaj smo očistili okolico šole

Vsak rad živi v čistem okolju, zato je treba včasih tudi poprijeti za metle, motike in grablje! Ravno to so storili učenci od 6. do 9. razreda v sredo, 8. 5. 2019.

Zjutraj so se vsi učenci s svojimi razredniki zbrali, opremljeni s pripomočki, da očistijo šolsko okolico. Kar je bilo treba postoriti, so naredili.

Šestošolci so uredili okolico zgornjega vhoda šole. Skupaj z učiteljicami so poskrbeli za šolske grede, pometli, populili plevel in pobrali smeti. Sedmošolci skupaj s prilagojenim programom so uredili šolski vrt. Poprijeli so tudi za grablje in pograbili pokošeno travo. Osmošolci so urejali okolico in stopnišče za telovadnico. Nekaj fantov je skupaj s hišnikom sestavljalo nove klopce iz odpadnega lesa. Da je vhod in sprednji atrij snažen in pometen, so poskrbeli devetošolci.

Akcija čiščenja je krasno uspela in naslednje leto nas čaka že nova.

Naša šola je EKO ŠOLA!

Več fotografij

EKO koordinatorka Violeta Husu

Takole je čisitlno akcijo videla eno od devetošolk: Kljub hladnejšemu vremenu smo v sredo izpeljali čistilno akcijo. Čeprav okolica šole ni pretirano zasmetena, je čistilna akcija vedno dobra ideja. Čiščenje je bilo v družbi zabavno in niti najmanj naporno.  Okolica je sedaj čista in upam, da bo tako tudi ostalo.

Ana Samokec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost