Zlato in pet srebrnih priznanj iz geografije

Petek, 12. aprila 2019, je bil za devetošolko Saro Počkaj (9. a) srečen dan, saj se je odlično odrezala na državnem geografskem tekmovanju na OŠ Podčetrtek. Udeležbo na državnem tekmovanju si je prislužila z 2. mestom na regijskem tekmovanju, ki je v marcu potekalo na OŠ Toneta Tomšiča Knežak. V Podčetrtku se je 132 učencev od 6. do 9. razreda, razdeljenih v dve starostni kategoriji, pomerilo na dveh različnih področjih. Najprej so pri terenskem delu opazovali okolico, se orientirali in sklepali glede na videno. V drugem delu je sledilo izkazovanje znanja izbranih člankov na temo »Migracije – geografsko zgodovinska pokrajinska posebnost sveta«. Sara je pokazala kompleksno znanje na obeh področjih in dosegla zlato priznanje.

Nadpovprečno geografsko znanje o migracijah in praktično znanje na terenu so na regijskem tekmovanju v Knežaku poleg Sare pokazali še ostali devetošolci, Ana Samokec (9. b), Tjaša Žolger (9. b) in Jure Kos (9. a). Zelo uspešno se je  v svoji kategoriji odrezala tudi sedmošolka Lara Rolih (7. b). Vsi so se na tekmovanje skrbno pripravljali ter prejeli srebrno priznanje, vendar se jim je uvrstitev na državno tekmovanje izmuznila.

Uspeh zlatega in srebrnih priznanj so zaokrožili še prejemniki bronastih priznanj iz šolskega tekmovanja. V kategoriji 6. in 7. razreda so bronasto priznanje poleg Lare osvojili še: Maja Primc (7. b), Blaž Boštjančič (7. b), Žan Jovanovski (7. a) in Hana Logar (7. a). V kategoriji 8. in 9. razreda pa so se bronastega priznanja poleg Sare, Ane, Tjaše in Jureta razveselili še: Špela Čekada (9. a), Agnes Kresevič (9. a) in Rok Boštjančič (8. b).

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo ter jih želimo veliko geografskega znanja tudi v prihodnje.

Mentorica Benjamina Frank

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost