Petošolci raziskovali živali in rastline v Kindlerjevem park

V torek, 11. 6. 2019, ob 8.20 smo se zbrali v razredu. Po učnih dejavnostih v učilnici in malici smo se obuli in odpravili v kolono. Odšli smo proti Kindlerjevem parku. Bilo nas je veliko, saj smo se zbrali učenci obeh petih razredov in tri učiteljice.

Že v razredu nas je učiteljica razdelila v skupine po tri ali štiri. Ko smo prišli v park, smo začeli z raziskovanjem rastlinstva in živalstva. Naša skupina je najprej raziskovala rastline – izbrali smo nekaj travniških in nekaj vodnih rastlin ter jih opisali. Nato smo preučevali živali. Najprej smo previdno ujeli vodnega drsalca, si ga podrobno ogledali pod povečevalnim steklom in ga opisali. Opazovali smo tudi želvo rdečevratko, žabo in mravljo. Jaz sem ujel tudi kačjega pastirja, ki smo ga hitro spustili na svobodo, tako da ga žal nismo opisali.

Naslednja naloga je bila povezana z drevesi. Opazovali, prerisovali in primerjali smo lubje, korenine in krošnje treh dreves. Preučevali smo tudi, katere živali se nahajajo v grmovju. To smo storili tako, da smo pod grm postavili belo rjuho ter močno stresli grm. Iz njega so padle mravlje, klopi, listje in veje.

Na koncu naravoslovnega dneva smo napisali, kaj smo se naučili. Vsi skupaj smo odšli nazaj proti šoli. Bili smo že malce utrujeni.

Na naravoslovnem dnevu mi je bilo lepo, saj smo bili v naravi in na svežem zraku namesto v učilnici. Videl sem veliko zanimivih stvari in se ob tem zabaval in veliko naučil.

Več fotografij

Enej Godina, 5. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost