Čarovniški teden v 5. a

Z učiteljico smo se že prejšnji teden pogovarjali, kako bi obeležili noč čarovnic in ji predstavili nekaj predlogov.

Sošolec Luka je že v ponedeljek prinesel nekaj pobarvank, ki smo jih pobarvali med odmorom. Učiteljica je čez razred razpletla pajkovo mrežo in nanjo smo pritrdili pobarvane buče, netopirje in duhce. Vsem nam je dovolila, da si v šolo lahko prinesemo masko ali kakšno drugo stvar za čarovniški teden. Fantje so si prinesli strašljive maske in nas strašili. Punce pa smo si prinesle barve za obraz in se maskirale.

V sredo peto šolsko uro pa nas je obiskala prava čarovnica oziroma Gospa Vrhovna Čarovnica in nas imela LUM. Bila je zelo hudomušna, malo pa tudi stroga in strašljiva. Trudila se je, da bi se jo bali, zato nam je grozila, da nas bo zdrozgala, če ne bomo pridni. Ura je zelo hitro minila. Naučila nas je čaranja z barvami in nastajale so čudovite slikarije z njenimi groznimi čarovniškimi gradovi. Učiteljico Damjano pa je ta čas zaprla v omaro. V tesni omari je morala ostati kar celo šolsko uro. Še sreča, da se je naša učiteljica lahko rešila, da nam je lahko vsako uro slovenščine brala knjigo Čarovnice, ki jo moramo prebrati za drugo domače branje.

Zadnji teden pred jesenskimi počitnicami se je končal v petek, 28. 10. 2022, ko smo obeležili tudi dan spomina na mrtve. Petošolci naše šole smo šli do groba, kjer je pokopan Anton Žnideršič. Prisluhnili pa smo tudi radijski oddaji o dnevu reformacije.

Ta čarovniški teden mi je bil zelo všeč in zanimiv, zato upam, da še kdaj ponovimo to lepo izkušnjo.

Meta Primc, 5. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost