Otroški pevski zbor Polovinke nastopil na Poletni muzejski noči

Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači je svojo že 17. Poletno muzejsko noč obeležil z otroško ustvarjalno delavnico Podobe filma: Od slike do slike, z brezplačnim vodstvom po razstavah in koncertom Slovenski film skozi otroški glas. K sodelovanju na koncertu je bil povabljen tudi pevski zbor naših četrto- in petošolcev.

Na muzejskem »borjaču« so v izvedbi štirih otroških pevskih zborov zazvenele skladbe iz znanih slovenskih filmskih klasik in marsikomu obudile prijeten spomin iz mladosti. Otroci so prepevali pesmi iz filmov Kekec, Erazem in potepuh, Ne čakaj na maj, Prisluhni školjki in drugih starih ali novejših filmov oziroma serij.

Čeprav smo se morali na vajah zelo truditi, da smo se v dobrem mesecu naučili pet novih pesmic in vzdrževali pevsko kondicijo, kljub zaključku šolskega leta navdušenje ni popustilo. Naše petje na koncertu je popestrila klavirska spremljava Nine Molina in učenca Dejana Derenčina, ki je poprijel za harmoniko. Bili smo nagrajeni z bučnim aplavzom številnih poslušalcev. Med njimi je tudi veliko naših staršev, ki nas vedno zvesto spremljajo. Prijetna atmosfera toplega junijskega večera se je za nas končala s pogostitvijo in dobro voljo po odlično opravljeni nalogi.

mentorica pevskega zbora Elena Sedmak

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost