Zadnji dan pouka

Šolsko leto smo zaključili v veselem vzdušju. Zadnji šolski dan smo začeli z evakuacijo. Ravnateljica Karmen Šepec je po zvočniku obvestila, da je v zbornici izbruhnil požar. Učenci in učitelji šole smo se po predvidenih poteh evakuirali in zbrali na igrišču ob šoli. Jutro smo nadaljevali v šolskem parku.

Po malici je sledila kulturna prireditev, ki sta jo povezovala osmošolca Minea Vrh in Matic Štemberger. Obeležili smo državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti. Mladinski pevski zbor je začel prireditev s himno, sledile so recitacije. Spomnili smo na Trubarjev dan, ki je bil 7. junija. Ogledali smo si tudi filmček o čebelarstvu, ki so ga posneli učenci 5. a razreda. Svečano smo prvič predstavili lutko čebelarja Toneta. V lanskem šolskem letu je namreč vzklila ideja, da bi za učenje tujih jezikov uporabili lutko v naravni velikosti. Ker se naša šola imenuje po čebelarju Antona Žnideršiču, smo v šali poimenovali lutko čebelar Tone. Učenci 8. razredov, v prvi vrsti naš voditelj Matic Štemberger, so pod vodstvom učiteljice tehnike Tatajane Vičič na tehniškem dnevu izdelali leseno lutko in jo pobarvali.  Vsak mesec vam bo sporočal kaj pametnega, kaj prijetnega, kaj v slovenskem ali v tujih jezikih. Uganete, kaj vam želi danes? VESELE POČITNICE!

Že drugo leto zapored je na zadnji šolski dan potekal tudi veliki spektakel Čebelca ima talenta. Šale sta zbijala sedmošolca Miha Čekada in Martin Rutar. Kot nadarjeni pevci so se predstavili Maja Primc in Taja Žunič iz 7. b v duetu ter solist Ajdin Begovič iz 6. b. Plesno točko so pripravili učenke in učenci 7.a, recitacijo pa učenci 6. b. Šov talentov je zaključila glasbena skupina Grupa obupa.

Zadnjo uro pouka so učenci prejeli spričevala. Poslovili od svojih razredničark ter sošolk in sošolcev in si tudi sami zaželeli vesele počitnice!

Anja Hofman

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost