Prihaja tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru (20. 11.) obeležili dan slovenske hrane. Na ta dan po vsej Sloveniji poteka Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos jubilejni, že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji TSZ ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, ampak ga boste izvedli  vsak na svojem domu. 

Ob letošnjem jubilejnem TSZ, ki je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, je bil za slogan izbran Zajtrk z medom – super dan! Učenci bodo ob različnih dejavnostih razmišljali o pomenu zajtrka za zdravje, delovanje človekovega telesa ter o pomenu jutranjega vnosa energije. Pripravili si bomo zajtrk  iz živil slovenskega izvora, prav tako kosilo ali malico.

Poleg zdrave prehrane je pomembno tudi gibanje. Priporočamo, da danes,  po končanem šolskem delu izvedete vaje za zdravo hrbtenico.

Vabimo vas, da dejavnosti ob tradicionalnem slovenskem zajtrku fotografirate – lahko je to zdrav zajtrk, malica, kosilo ali večerja iz domačih, lokalnih sestavin. Lahko pa pošljete tudi fotografijo domače pridelave ali predelave hrane ali kako se boste med delom razgibali.

Fotografije pošljite na anja.hofman@o-azilb.si, objavljene bodo na spletni strani šole.

Učiteljica Vera Frank

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost