5. razredi na smučanju v šoli v naravi

Učenci 5. razreda smo v sredo, 14. 2. 2024, odšli v šolo v naravi v Cerkno. Od šole smo odrinili ob 6.45, prispeli pa okoli 9.00. Ko smo prišli v Cerkno, smo pred hotelom odložili kovčke in takoj odšli na smučišče.

 Na smučišču smo se obuli pancerje, si na glavo dali čelade in si nataknili smučke. Glede na naše predhodno znanj smučanja so nas učitelji razdelili v skupine, nato smo odšli na štirisedežnico. Okoli 12.00 smo se odpravili v kočo Alpska perla na smučišču, v kateri smo pojedli kosilo. Po kosilu smo odšli naprej smučat. Ko je bila ura 15.30., smo se odpravili v hotel in se tam razpakirali. Ko je bil čas za bazen, smo odšle v bazen najprej punce, nato pa še fanti. Medtem ko so bili fanti v bazenu, smo se punce odpravljale nazaj v sobe. Ob 18.30 je bila večerja. Potem smo imeli še predstavitev smučanja. Spat smo morali iti najkasneje ob 22.00. Vstati smo morali ob 6.45, saj smo se ob 7.00 že odpravili na zajtrk. V četrtek in petek se je dan ponovil na smučišču kot v sredo.

      V petek ob 15.00 smo se iz smučišča odpravili nazaj v šolo. Iz avtobusa smo vzeli palice, smučke, pancerje in čelade ter kovčke. Starši so nas že čakali na avtobusni postaji. Učenci smo morali pancerje in smučke odnesti v jedilnico, kjer smo jih pospravili. Potem smo odšli k staršem, ki so nas odpeljali domov.

Več fotografij

     Novinarki: Manca Dekleva in Doroteja Celin, 5. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost