ZOPET V ŠOLI – TOKRAT KOT ŠTUDENTKA

Sem Maja Drožina, študentka 1. letnika Razrednega pouka na Univerzi na Primorskem.  Od 6. 4. do 16. 4. 2021 sem opravljala prakso na Osnovni šoli Antona Žnideršiča, v 1. b razredu. Kot bivša učenka »nove šole«, sem se zelo veselila vrnitve v osnovnošolske prostore. Prvi teden sem se srečala s trenutnim novim načinom poučevanja- šolanjem na daljavo. Vsako jutro smo se ob 8.20 dobili na Zoom konferenci in imeli dve šolski uri. Učiteljici Marta Rolih in Adrijana Kocijančič sta me ves čas vključevali in mi prepustili svoji vlogi pri pouku slovenščine in matematike.

Drugi teden pedagoške prakse je potekal v živo. Otroci so se neizmerno veselili  vrnitve v šolo. V sklopu svojih zadolžitev sva skupaj z mentorico sestavili učno uro matematike. Najprej smo se razgibali od glave do pet s pesmijo Malo miše, nato pa sem jim povedala zgodbico o kralju Benjaminu, ki je imel zelo rad matematiko. Nekega dne se je odpravil na potovanje skozi štiri nenavadna mesta. Prvo je bilo mesto iz samih ravnih črt, drugo iz krivih, tretje mesto je bilo zgrajeno iz geometrijskih likov, četrto pa iz geometrijskih teles.

V gradnji mest so se z navdušenjem preizkusili tudi učenci. Bili so vztrajni, izvirni in ustvarjalni. Na ta način smo skozi igro in sodelovanjem dobro utrdili znanje o geometrijskih oblikah..

Zahvaljujem se vsem učencem 1.b razreda ter učiteljicama Marti Rolih in Adrijani Kocijančič za sodelovanje in čudovito izkušnjo!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost