Naša šola praznuje

Osnovna šola Antona Žnideršiča objavlja

natečaj na temo

OŠ Antona Žnideršiča praznuje

Dragi učenci in učenke,

v letošnjem šolskem letu naša šola praznuje 30 let. Za rojstni dan bi ji radi podarili nekaj res lepega, zato naj vsak izmed nas prispeva majhen delček, ki bo del pisanega panja doživetij in utrinkov naše šole. Bodimo pridni kot čebelice, ustvarjajmo in zbirajmo, da bomo naši dragi šoli ob koncu šolskega leta lahko vsi skupaj vzkliknili:

Vse najboljše, OŠ Antona Žnideršiča, radi te imamo!

Na šoli smo ob tej priložnosti pripravili natečaj na temo panjskih končnic, panjev, čebelic in medu, saj je bil naš Anton Žnideršič priznan čebelar, njegov AŽ panj pa pomembna novost v razvoju čebelarstva. Z izdelki natečaja, ki bodo etnološke motive povezali z utripom naše šole, želimo ustvariti panj lepih spominov in doživetij.

Nekaj podrobnosti o natečaju:

Na podlagi izbrane teme učenci lahko sodelujete pri treh različnih dejavnostih:

1. literarna dejavnost:

Pisali boste doživljajske spise, anekdote, stripe, razmišljanja, dramske prizore in pesmi.

Mentorice: Helena P. Rosa, Tanja H. Volk, Gabriela B. Blokar

2. fotografski natečaj:

Fotografirali boste utrinke šole in pripravljali fotografske kolaže in razstave.

Mentorica: Nadja Baša

3. likovni natečaj:

Izdelovali boste različne vrste likovnih izdelkov.

Do jesenskih počitnic boste pripravili likovni izdelek na temo panjskih končnic za izdelavo koledarja. Tehnika je poljubna.

Mentorica: Tatjana Vičič

KRITERIJI IZBORA: Ocenjevala se bo skladnost vsebine z razpisano temo, izvirnost in nivo izraznosti ter inovativnost v slogu. Najboljše izdelke bodo na razredni stopnji izbrale učiteljice razrednega pouka, na predmetni stopnji pa mentorice posameznih področij.

OBJAVA NAJBOLJŠIH IZDELKOV: Strokovna komisija bo iz različnih področij izbrala najboljše izdelke, ki bodo objavljeni na spletni strani šole ter predstavljeni na skupni šolski prireditvi.

TRAJANJE NATEČAJA: Natečaj OŠ Antona Žnideršiča praznuje bo potekal do zimskih počitnic. Zadnji datum oddaje izdelkov je 18. februar 2022.

Za pokušino že novonastali panj naših najmlajših učencev:

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost