Modna revija, kot je še ni bilo

Pri uri gospodinjstva nas je učiteljica razdelila v skupine. Vsaka skupina je dobila nalogo, da predstavi oblačila za letni čas, ki ga je izžrebala. Na listke smo morali napisati vse informacije o oblačilih, ki se jih ta letni čas nosi in oblačila prinesti v šolo.

Modna revija se je začela 9. aprila in odprli sta jo obe učiteljici. Ko sta vstopili v razred, smo doživeli šok. Zastal nam je dih, ko smo ju zagledali, saj sta bili oblečeni v smešnih, ampak dobrih oblekah. Voditeljica modne revije (naša učiteljica) se je predstavila in nam povedala, da je prišla iz Pariza, Emanuela, ki je bila ocenjevalka, pa iz Londona.

V razredu smo kar iz miz naredili pravo modno pisto. Po njej se je najprej sprehodila skupina pomlad, v kateri sem bila tudi jaz. Za njo so se zvrstile skupine poletje, jesen in zima. Vsaka skupina je predstavila svojo kolekcijo oblačil. Najprej so hodili posamezniki, nato pa vsi skupaj. Ocenjevalka je bila s komentarji zelo stroga, ampak vsi smo dobili oceno odlično.

Ob koncu revije nas je učiteljica obvestila, da je prišlo do nekega zapleta in da moramo počakati nekakšno dostavo. Odšla je ven skupaj z Manco in Lano. Spraševali smo se, kaj bo. Kar naenkrat so se vrata odprla in v razred sta prišli Manca in Lana, oblečeni kot ženin in nevesta. To je bil višek in hkrati zaključek modne revije. Tudi onidve sta se sprehodili po modni pisti, potem pa smo se vsi skupaj fotografirali.

To je bila moja prva modna revija in bila mi je zelo všeč. Izvedela sem, iz kakšnih materialov so narejena oblačila in kako se jih vzdržuje. Najljubša mi je bila »dostava«, ki nam jo je pripravila učiteljica. Želim si še več takšnih revij v prihodnosti.

Več fotografij

                                                                                        Neli Lah, 5. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost