Ob četrtkih na Ahec!

Planinske mentorice in učiteljice naše šole smo se odločile, da prvi triadi in staršem ponudimo novo planinsko dejavnost. Naš cilj bo vedno isti, povzpeli se bomo na Ahec. Ob poti pa bomo poskrbeli za različna presenečenja in aktivnosti.

Morda nas bo ob poti pričakal lovec, ki nam bo povedal kaj zanimivega o živalih, ki jih srečuje v naših gozdovih. Morda se nam pridružita gozdar ali gasilec, ki vesta veliko o varovanju  gozdov. Lahko nas bo na vrhu pričakala pravljična oseba in povedala zanimivo pravljico. Lahko se zgodi, da bomo ob poti iskali skriti zaklad, uganili »mačka v žaklju« …

Organizatorice bomo vedno poskrbele za prigrizke in male nagradice. Če se odločite za pohod, boste poskrbeli le za  primerno obutev, zaščitno obleko in pijačo. Pridružijo se nam lahko tudi starši. Dogodki bodo brezplačni, prijave bomo zbirali spletno.

Termin bo vedno isti (drugi četrtek v mesecu, ob 15.00 do 18.00). Pohodi odpadejo samo v primeru zelo slabega vremena.

Mentorice planinske skupine

Minuli četrtek se je pohoda udeležil tudi sedmošolec Žan Pustovrh, ki je zapisal:

V četrtek, 13. 10., smo se nekateri učenci s svetovalno delavko Darnsko Dekleva in učiteljico Sonjo Ličan odpravili na Sv. Ahec. nad Jasenom. Učiteljica Darinka je sabo vzela tudi svojega psa. Na poti navzgor smo bili zelo veseli, saj nas je spremljal pes, šli smo se lov za zakladom in nabirali gobe. Na poti navzgor smo se veliko ustavljali, saj je bilo gob zelo veliko. Našli smo največ marel s pravim imenom dežnikarice. Nekateri učenci so občasno odšli naprej, da so skrili zaklad (bonbone). Na žalost nam ni uspelo priti do vrha, saj smo se preveč ustavljali. Zaradi tega smo malico pojedli malo pod vrhom. Po poti dol smo se malo ustavljali in spet nabrali gobe. Ko smo končno prišli dol, so tam učence pričakali starši.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost