Na državno tekmovanje

Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL Slovenia v letošnjem šolskem letu drugič organizira tekmovanje iz angleščine za učence 6. razreda. V mesecu decembru je potekalo šolsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo 11 tekmovalcev. Naloge na šolski ravni so bile vsebinsko vezane na temo: Food – eat to live, not live to eat. Glede na izbrano temo so učenci pridobili dodatna znanja iz področja poznavanja hrane: vrst hrane, nenavadne hrane, kuhinjskih pripomočkov, priprave hrane, receptov …

Naši šestošolci so se odlično izkazali. Kar štiri učenci so prejeli bronasto priznanje, in sicer Tai Stanič (6. a), Mark Štemberger (6. a), Tina Šabić (6. b) in Neli Lah (6. a). Iskreno čestitamo!

Vsi štirje učenci so se tudi uvrstili na državno raven tekmovanja, ki bo potekalo 21. februarja v Gorici. Izbrana tema je Food – tell me what you eat and I’ll tell you who you are. Vsem tekmovalcem želimo dobre rezultate tudi na državnem tekmovanju!

Tekmovanje iz angleščine za 8. in 9. razrede je potekalo že v novembru v organizaciji Zavoda RS za šolstvo. Bronasta priznanja so prejeli osmošolci Noela Gergar (8. a), Neja Grlj (8. a), Zala Mavrič (8. a), Tai Gombač (8. b), Ana Primc (8. a) in Sara Zidar Pugelj (8. b). Med devetošolci pa so bronasto priznanje prejeli tudi Taj Božič (9. b), Luka Seketin Primc (9. b) in Tajda Ličan (9. a). Tai Božič se je tudi uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 30. 3. v Postojni. Čestitamo!

Mentorici Sonja Ličan in Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost