Podjetni AŽ-jevci

V petek in soboto, 6. in 7. oktobra 2023, smo na naši šoli izvedli intenziven in podjetniško zabaven Start up vikend. Podjetniške aktivnosti so potekale pod vodstvom zunanjih mentoric Dolores Keš, Urše Žorž Požrl in mentoric iz naše šole Damjane Benigar Kaluža, Tanje Jenko Bratovič, Nadje Baša ter Doris Brne Vodopivec.

Namen Start up vikenda je bil, da učenci preko timskega dela, sodelovanja in komuniciranja spoznajo osnove poslovnega modela. Učenci so sestavili 8 podjetniških skupin. Dva dni so razvijali svojo poslovno idejo, v okviru aktivnosti izdelali prototip, raziskali trg in konkurenco ter pripravili izračun finančnega modela.

Start up vikend se je končal v soboto popoldan, ko so skupine pred komisijo predstavile svoje poslovne modele s »pitchem«. Komisijo so sestavljale podjetnici Metka Mikuletič in Karin Gerečnik ter predstavnica Podjetniškega inkubatorja Dolores Keš. Članice komisije so prepričale kar 4 skupine. Za naj predstavitev (pitch) je bila izbrana skupina «ZGODOVINČKARJI« z didaktično igro za učenje zgodovine. Za idejo, ki je za družbo najbolj koristna, je bila izbrana skupina »KVAČKARCI« z ustvarjalno delavnico kvačkanja. Skupina »MATEMATIČNI GENI« so predstavili aplikacijo za učenje matematike za učence osnovne šole in bili so izbrani za naj idejo. Dodatno nagrajena skupina je bila še skupina učencev “JEM ZDRAVO« s predstavitvijo poučne zvočne knjige za zdravo prehranjevanje. Poleg nagrajenih so se še predstavili »FOLDERJI« s hlačami, ki se večajo z leti, skupina »BAMBUS D. O. O.« s predstavitvijo bambusovih peletov, učenke z likovno delavnico poimenovano »LIKOVNI PRIJATELJ« ter skupina »ECO GROW«, ki je predstavila cvetlični lonček za aplikacijo pametnega zalivanja.  

Vsem ekipam in udeležencem Start up vikenda čestitke za ideje, pogum in prve korake v svet podjetništva!

Aktivnosti financira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Več fotografij

                                                                                       Mentorska ekipa projekta

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost