Trije šolski zbori sodelovali na občinski pevski reviji

Po dveh letih premora in lanskoletnem množičnem koncertu regijskega zborovskega BUM-a se je letošnja revija otroških in mladinskih pevskih zborov vrnila na stare tirnice. Šolski zbori so se na revijo prijavili povečini s tremi pesmicami, ki so jih zapeli ob spremljavi klavirja. Na prvem koncertu v torek, 28.marca, sta nastopila otroška zbora 2. in 3. razreda ter 4. in 5. razreda naše šole pod mentorstvom učiteljice Elene Sedmak. V petek, 31. marca, pa so se pod mentorstvom učiteljice Violete Husu predstavili še naši pevci 1. razreda. Vse tri zbore je spremljal pianist Marko Kanalec. Na koncertih  v Domu na Vidmu  je nastopilo 16 zborov bistriških šol in vrtca Antonina. Zbori so nastopali drug drugemu. Pevci so se med seboj poslušali, na koncu pa vsi skupaj zapeli afriško Funga Alafia ob spremljavi tolkal ter popevko Dan ljubezni.

Revijo je strokovno spremljal Matej Penko, ki je organizacijo in način revije zelo pohvalil, hkrati pa je pohvalil mlade pevce za uspešne nastope in zborovodkinje za njihovo požrtvovalno delo na področju zborovske vzgoje najmlajših.

Otroci so z velikim veseljem nastopili, prav tako pa so se brez težav prelevili v pozorne poslušalce. Namen »praznika otroškega petja« je bil dosežen.

Oba koncerta je posnela TV Galeja.

Več fotografij

Učiteljica Elena Sedmak

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost