Pregled marca

Marec je bil kot vedno poln novih doživetij, tekmovanj in kulturnih dogodkov.

Petošolci in šestošolci so bili v začetku meseca v zimski šoli v naravi v Cerknu. Sedmošolci so pust preživeli v Rakovem Škocjanu, sredi marca pa so obiskali Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo v Postojni.

Člani krožka Rdečega križa in prve pomoči so zmagali na občinskem tekmovanju v prvi pomoči. Čestitamo! Nagrajena sta bila tudi petošolec Marcel Mahne na natečaju likovnih in literarnih del v okviru Eko šole in petošolec Nik Batista na 14. državnem likovnem natečaju z naslovom Drevo. Bravo, petošolca in njuni mentorici!

Sredi meseca smo pripravili kulturno prireditev za starše z rdečo nitjo vlaka na domišljijo. Posnetek prireditve si je bilo mogoče ogledati tudi na lokalni TV Galeji. Drugošolci so pripravili lutkovno predstavo o zaljubljenem žabcu, člani GledalIŠČE pa so si ob svetovnem dnevu lutk v Ljubljani ogledali predstavo Obisk. Kar tri šolski zbori so se udeležili občinske revije otroških in mladinskih pevskih zborov.

Mladi parlamentarci so zasedali na šolskem parlamentu, konec meseca pa še na regijskem. Mladi planinci pa osvojili vrhove Slavniškega pogorja.

Konec meseca smo obeležili dan evropskih avtorjev, in sicer s čajanko v knjižnici in raziskovanjem v 5. a razredu. Literarno obarvan pa je bil tudi dan poezije, ki ga v naši šoli že tradicionalno praznujemo z lokalnimi ustvarjalci iz Literarnega društva Ilirska Bistrica. Na Gregorjevo pa so se spomnili učenci OPP, ki so izdelali in spustili gregorčke.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost