Uspešna ustvarjalna delavnica

V petek, 15. decembra 2023, smo na naši šoli doživeli zelo lep dogodek – ustvarjalno delavnico “Likovni prijatelji”. Ideja se je rodila na StartUp vikendu, nato pa smo skupaj z učiteljico Damjano Benigar Kaluža razvile idejo o likovno-podjetniškem projektu. Likovno ustvarjanje smo si zamislile z izdelavo novoletnih voščilnic, vabila pa smo osebno odnesle v vse oddelke 2. in 3. razreda ter na dogodek povabile naše mlajše prijatelje. In odziv je bil neverjeten! Prijavilo se je kar 19 naših mladih prijateljev, ki so se želeli družiti in ustvarjati z nama.

Otroci so se zbrali ob 16.30 v garderobi, kjer sva jih sprejeli. Ves dogodek je stekel pod budnim očesom naše mentorice ter vodenjem naju dveh. Tako smo se skupaj podali v svet ustvarjalnosti, kjer smo izdelovali čudovite voščilnice. Na koncu nas je obiskala tudi ravnateljica šole, ki nas je pohvalila za trud in z nami delila trenutke veselja. Fotografirala nas je in tako smo ohranili lep spomin na ta čudovit dogodek.

Kaj so o likovni dogodivščini povedali otroci:

  • Vsak korak dela je bil natančno razložen.
  • Navdušena sem bila nad rezanjem smrečic.
  • Lepo mi je bilo, ko smo lepili in ustvarjali praznične voščilnice.
  • Jaz sem bil ves čas zatopljen v svoje ustvarjanje.
  • Skupaj smo izdelali okoli 50 voščilnic!
  • Všeč nam je bilo, da sta delo vodili učenki in da smo dobili pomoč vsakič, ko smo vprašali.
  • Čas je prehitro minil.
  • Kdaj se dobimo naslednjič?
  • Ena od učenk je izrazila svoje navdušenje: “Bilo je čudovito, in hvala za vse, kar ste naredile za nas.”

To je bila za naju najlepša nagrada za ves trud in priprave. Srečni sva, da smo polovico izdelanih voščilnic podarili Društvu upokojencev kot naš prispevek za obdarovanje starostnikov. Ponosni sva, da smo z ustvarjanjem lahko pomagali in sodelovali pri dobrodelnosti.

Kaj pravi mentorica? Vesela sem, da sem lahko del izjemne izkušnje, kjer se likovna umetnost prepleta z zabavo, ustvarjalnostjo, podjetništvom in dobrodelnostjo. V mladi generaciji vidim iskrice navdušenja, ki bodo zagotovo oblikovale svet umetnosti v prihodnosti. Kljub temu da ni vse vedno natančno in precizno, je umetnost, ki izvira iz srca in navdušenja tista, ki resnično zaziba dušo. Posebne čestitke Manci in Lani, ki sta s svojim pogumom, drznostjo in vztrajnostjo uspešno izpeljali idejo podjetništva v resničnost. Njuna zgodba je navdih, ki kaže, da sta trdo delo in predanost poplačana. Pohvala in zahvala gre tudi otrokom, ki so se aktivno vključili v to izkušnjo in staršem za zaupanje. Naj bo ta izkušnja le začetek še mnogih podobnih zgodb, ki bodo navdihnile in razveselile našo skupnost.

Tudi midve se zahvaljujeva mentorici, da si je vzela čas, z nama razvijala idejo, naju pripravila na izziv in s pedagoškim znanjem po potrebi vskočila v izvedbo likovne delavnice. Veseli sva, da je vse potekalo gladko in sva zastavljene cilje lahko izpeljali do konca. Zelo se veseliva novih izzivov!!!!!

Manca Šestan, Lana Polh in učiteljica Damjana B. Kaluža

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost