Bom vrgel! … Bom vrgel!

V sredo, 13. marca, se je skupina učencev gledališkega kluba udeležila Območnega srečanja gledaliških skupin v Ilirski Bistrici.

Na naši šoli že vrsto let pod mentorstvom učiteljice Gabriele Boškin Blokar deluje izbirni predmet gledališki klub, v katerega se je v letošnjem šolskem letu vključilo pet učencev 8. razreda. Učenci so z navdušenjem sodelovali in spoznavali prvine dramskega besedila, dramske igre in gledališča nasploh; s svojo ustvarjalno energijo pa so pripravili dramsko uprizoritev Noč v šoli ali O mladeniču, ki bi rad poznal strah.

Dramska uprizoritev temelji na slovenski ljudski pravljici, ki govori o pogumnem mladeniču, ki se odpravi po svetu iskat strahu. Ob odhodu mu mati pove, da je strah taka stvar, ki je na sredi votla, okoli je pa nič ni. Pravljica je prenesena v sodobni čas in v šolski prostor. Da neustrašni mladeniči ne živijo le v pravljicah, dokaže fant Luka, ki gre nekega večera v šolo, kjer naj bi v knjižnici vso noč brali. Samozavestni mladenič pa je v šolo prišel napačen dan in stvari se zasukajo čisto drugače, kot si je predstavljal. Namesto sošolcev ga tam pričakajo nenavadne prikazni …

Nastope vseh skupin na srečanju si je ogledal tudi strokovni spremljevalec Gašper Jarni, ki bo izbral najboljše predstave za regijsko srečanje. Gospod Gašper Jarni je pohvalil naše učence, njihovo igro in zavzetost, nasploh se mu je predstava zdela duhovita, zanimiva in zabavna.

Hvala vsem, ki ste nas gledali in nam zaploskali.

Več fotografij

Gabriela B. Blokar, mentorica gledališkega kluba

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost