Neverjeten dan na naši šoli

V sredo, 17. aprila 2024, se je na Osnovni šoli Antona Žnideršiča odvijal »Neverjeten dan« z različnimi delavnicami za nadarjene in radovedne učence od šestega do devetega razreda. Poleg šole gostiteljice so se udeležile še ostale šole: OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Jelšane, OŠ Rudija Mahniča- Brkinca Pregarje, OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, OŠ Toneta Tomšiča Knežak, OŠ Notranjskega odreda Cerknice ter njene podružnice 11. maj Grahovo. Delavnic se je udeležilo več kot 100 otrok.

Po uvodnem pozdravu napovedovalke Neže Primc je sledila glasbena točka harmonikaša Svena Polesa. Zaigral je pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka. Sledil je govor v. d. ravnateljice, Nataše Olenik, ki je vse prisotne pozdravila in jim zaželela lepo popoldne. Nato so se vse prisotne šole predstavile. Po končanih predstavitvah so se učenci razdelili v različne delavnice. Nekateri so se sprehodili po mestu in izvedeli nekaj informacij iz življenja Antona Žnideršiča, drugi so ustvarjali rožice in šopke iz krep papirja ter unikaten nakit. V gospodinjski učilnici je dišalo po kruhu in dobrotah, nekateri pa so se sproščali in meditirali ter spoznali nekatere tehnike sproščanja. V naslednji delavnici so skozi zgodovinsko pustolovščino odkrivali skrivnosti jezikov klinopisa in hieroglifov ter se preizkusili tudi v kaligrafiji. Nekateri učenci so v glasbeni delavnici združevali različne glasbene elemente v zanimive aktivnosti, drugi pa so se preizkusili v veščinah prve pomoči. Skozi ustvarjalni in likovni svet so izražali svoje ideje v dveh delavnicah, in sicer v eni so risali portrete z akrilnimi barvami, v drugi delavnici pa so izdelovali portrete in mandale iz rožic. V računalniškem znanju pa so se preizkusili v dveh delavnicah, kjer so posneli kratke filmčke in 3-D risali s programom Sketchup-om.

Po končanih delavnicah smo se vsi skupaj zbrali v jedilnici, kjer nas je pričakala pogostitev. Nato je sledilo še skupno druženje. Polni lepih vtisov smo se razšli in sklenili, da se prihodnje leto spet srečamo.

Ob tej priliki gre zahvala izvajalcem delavnic, učencem in vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali, da se izpelje ta dan.    

Več fotografij                                                                                 

                                                                   Tanja Jenko Bratovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost