Akcija Drobtinica

V soboto, 21. 10. 2017, smo učenci izbirnega predmeta verstva in etika imeli malo drugačen pouk. O temah vezanih na različnost med ljudmi, moj odnos do drugih ter spoštovanje različnosti smo se pogovorili, potem pa se še preizkusili v praksi.

Priključili smo se akciji Drobtinica, ki jo je organiziralo OZ RK Ilirska Bistrica. Kruh, ki so ga donirale pekarne, smo podarili v zameno za prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni nakupu šolskih potrebščin otrok iz socialno ogroženih družin naše občine. Odšli smo po mestu, poklepetali z občani in jim predstavili namen akcije. Pohvalimo se lahko, da smo skupaj s prostovoljci OZ RK Il. Bistrica zbrali preko 450€.

Tudi učenci krožka Prve pomoči in Rdečega križa so se pridružili akciji Drobtinica, in sicer v ponedeljek, 16. 10. 2017. S prostovoljnimi prispevki so zbrali 250 €. Hkrati so člani sodelovali pri prikazu postopkov oživljanja in s tem predstavili pomen poznavanja prve pomoči.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste podarili prispevek. Ponosni smo, da smo lahko z našim delom pomagali, pa tudi razumeli, da smo ljudje različni, imamo različna mnenja, a smo ne glede na to, drug do drugega strpni in solidarni.

                                                  Učenci izbirnega predmeta VE z učiteljico Nadjo Baša

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost