Naši košarkarji med top 4!

Na naši šoli se je v ponedeljek, 19. 3. 2018, že tretjič odvijal košarkarski turnir 52. košarkarskega Superšolar. Starejši dečki iz 7., 8. in 9. razreda so se skozi celo sezono odlično borili in se uvrstili med najboljših osem ekip v Sloveniji. Uvodne tekme so se začele že ob 10.30. Najprej sta tekmovali OŠ Brinje in OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, ki si je priborila zmago z rezultatom 52:70. Med naslednjo tekmo pa je bilo tekmovanje še bolj vroče, saj se je pomerila domača osnovna šola proti ekipi OŠ Jakoba Aljaža. Naši fantje so pred polno tribuno zmagali z veliko prednostjo 74:33. Spodbujali so jih vsi učenci, učitelji, tekmo pa so si z veseljem ogledali tudi starši.

Med obema deloma tekmovanja je zbrane nagovorila ravnateljica Karmen Šepec, navijače so s plesom navdušile učenke druge in tretje triade, manjkala ni niti glasbena točka. Posebno presenečenje pa je bil obisk nekdanjega slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Jagodnika.

Sledili še odločilni tekmi. Po napetih bojih sta zmagali ekipi OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice in seveda naša šola, ki sta se uvrstili na finalni turnir tekmovanja.

Košarkarske upe sicer vodi učitelj športa Rihard Udovič, zahvalili pa so se tudi trenerju Marku Širclju, ki večino košarkarjev vodi v domačem klubu Plama Pur.

Tekmovanje Košarkarski Superšolar organizira Košarkarska zveza Slovenije, veliki slovenski finale pa se bo odvijal prav na Osnovni šoli Antona Žnideršiča v začetku aprila.

Več fotografij

Novinarski krožek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost